› Motywy indiańskie... EKO torebki .
Dodano: 12 lat 3 mies. temu przez Anna Maria Antonina w kategorii Moda i Styl
Tagi: torba, eko, indiańskie, motyw, torebki, System reklamy Test
Oceń poradnik:
ocena: 0.00
ilość głosów: 0
wyświetleń: 4920
Opis: Wprowadź Opis. Max 255 znaków
Świadomy konsument coraz częściej zadaje sobie pytanie czy torba plastikowa z supermarketu czy może jednak torba wielorazowego użytku. Torby plastikowe produkowane są z ropy np. samochód osobowy z ropy pozyskanej z jednej reklamówki mógłby przejechać 100 metrów. Jedna torba plastikowa produkowana jest przez 1 sekundę, używana hmm około 25 minut i niespodzianka - rozkłada się przez mniej więcej 400 lat. Jak dla mnie wybór jest prosty. Wybieram tylko torby ekologiczne czyli wykonane z bawełny lub innych szybko rozkładających się materiałów.
Dziś pokażę Wam jak można zmienić zwykłą szmacianą torbę - ja swoje kupiłam przy kasie w supermarkecie, w coś interesującego i przy okazji modnego. Ja do stworzenia tej torby zainspirowałam się jednym z rysunków znalezionym na stronie tumblr.com ( dokładnego adresu nie jestem w stanie podać, ponieważ nie zapisałam go)
więc zaczynamy ;)
POTRZEBOWAŁAM
- torebka eko
- farby akrylowe
- pędzelki
- szablon motywu, który umieściłam na mojej torebce
- 2 kartki papieru ( po namalowaniu trzeba przeprasować nasz motyw ale najpierw musimy ,,ochronić,, go papierem )
- żelazko
Umieszczamy szablon w torbie aby z łatwością przerysować motyw.
I zabieramy się za malowanie...
Najpierw kontury.
Teraz malujemy dodatkowe elementy, koła, trójkąty, kwadraty itp itd.
Gotowe, pierwszą część naszej pracy mamy za sobą.
Część II kolorowanie :)
I wypełniamy pozostałe miejsca czarną farbą .
Czekamy aż wyschnie...
Część III to, przeprasowanie naszego rysunku żelazkiem, aby lepiej ,,wtopił,, się w materiał. oraz dodanie naszej ,,firmowej,, metki.
( przed prasowaniem na rysunek najlepiej jest położyć zwykły papier )
A tak wyglądają gotowe torby, pierwszą z nich stworzyłam kilka tygodni temu. Obie zrobione są w podobnym klimacie, jak pewnie się domyślacie w tym sezonie najmodniejszym.
I jak Wam się podobają moje EKO torby ?
Mam nadzieję, że ten tutorial spodobał się Wam i niektórzy też spróbują ozdobić w ten sposób swoje EKO torebeczki.
pozdrawiam Anka :)
Przydał Ci się?
Oceń: |
0.00
|
Polub: | |
Udostępnij: | |
Skanuj: | wyświetl kod QR |
Komentarze
Aby dodać komentarz musisz się zalogować.
Zobacz też
dodano 12 lat 1 mies. temu
Stefan
chcemy więcej! :)))